Een slaapkamer beton cire in de slaapkamer moet een persoonlijk toevluchtsoord zijn, een toevluchtsoord, waarin je favoriete kleuren, gevoelens en collecties tot uiting komen. Leer de belangrijkste regels om te onthouden bij het inrichten van je slaapkamer.

Kies Subtiele Kleur

Kies in plaats van felle primaire kleuren voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van monochromatische tinten. Denk aan de kleurentheorie: zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd. Rijke, met juwelen getinte tinten helpen de sfeer van gezelligheid en comfort te bepalen. Dit kunnen toasty browns, diepe granaatappel of topaas zijn. Gebruik afgezwakte versies van je favoriete kleuren in de slaapkamer.” Dat kan betekenen dat je mauve kiest in plaats van aubergine, of pompoen in plaats van mandarijn.

Kijk niet uit over het plafond

Het plafond is de vijfde muur in een kamer beton cire in de slaapkamer . Als je in bed ligt, zie je dan een saai, blanco oppervlak? Voeg een subtiel patroon of zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.

Andere oplossingen zijn om het plafond te stencilen of te behangen, architecturale elementen toe te voegen in de vorm van balken of lijstwerk of een decoratieve verfbehandeling te gebruiken. Voor ultieme luxe kunnen slaapkamerplafonds met zilveren bladeren, een hemelbed of tentbed met een dressing die aan het plafond hangt u omhullen met sensualiteit en warmte terwijl het textuur, design en kleur aan het plafond toevoegt. Voeg een gegoten medaillon en kroonluchter van kristal of delicate tinten toe die kleur, patroon en textuur geven aan de “vijfde muur” boven je.

Houd de slaapkamer eenvoudig

Een slaapkamer beton cire in de slaapkamer moet er gezellig en eenvoudig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht de stijl die u kiest. Laat voor meer bewegingsvrijheid minimaal een meter tussen het bed en de zijwanden of grote meubelstukken en ten minste 60 cm tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs. Als je om het bed heen moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, bedenk dan hoe je het bed kunt verplaatsen.