tuimelraam

Steeds meer mensen kiezen voor een dakraam op hun zolderetage. Dakramen groeien in populariteit. Dat heeft te maken met een aantal zaken:

  • het belang van genoeg licht in de woning wordt steeds meer erkend
  • een dakraam brengt een unieke uitstraling aan je ruimte
  • dakramen zijn tegenwoordig betaalbaar en degelijk

Dakramen zorgen allereerst voor meer licht in een ruimte. Het belang van veel licht in je woning wordt steeds vaker erkend. Licht heeft een positief effect op je gezondheid en gemoedstoestand. Genoeg zonlicht kan helpen ziektes en depressie te voorkomen.

tuimel raam

Uniek en betaalbaar

Daarnaast zijn dakramen tegenwoordig een stuk beter betaalbaar. Je kunt materialen en advies allemaal online inwinnen. Het dakraam is beschikbaar in eindeloos veel materialen en hoe duur een dakraam is hangt af van de afmetingen en het materiaal dat je kiest. Waar je vroeger nog uitsluitend een dakraam kon laten aanbrengen door experts, is het tegenwoordig makkelijker een dakraam te installeren als je niet heel veel ervaring hebt met bouwprojecten. De hobbymatige bouwer kan tegenwoordig ook een dakraam bevestigen!

Het dakraam is bovendien uniek en heeft een vintage uitstraling, omdat je het vroeger vaak tegenkwam in chalets en kleine zolderwoningen. Een echt charmant aspect van je woning, dus. 

Bouw-Handel

Ga je een dakraam kiezen? Dan zul je zien dat er onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende soorten ramen. Zo heb je het standaard tuimelraam, een soort die je misschien wel het meeste ziet. Maar je kunt ook kiezen voor een uitzetraam of een zolderraam dat opengaat als een ‘normaal’ raam.