Als je je hebt afgevraagd hoe je een sinaasappelboom plant, vraag het dan niet langer af. Deze citrusschoonheden worden graag in de lente geplant. Ze genieten ook van nippen aan goed bewaterde grond, maar ze zitten niet graag in plassen vocht.

Hieronder zetten we alles uiteen wat je moet weten om aan de slag te gaan. We bespreken het belang van de tijd en locatie, hoe de grond moet worden voorbereid en wanneer de sinaasappelboom moet worden geplant. Laten we beginnen.

Er is een reden waarom het zuiden de thuisbasis is van de sinaasappel. Deze bomen hebben veel zonlicht nodig om te gedijen. De zomer is zeker hun beste seizoen, maar er komt nog iets meer aan de hand.

Sinaasappelbomen hebben, net als mensen, wat tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Als je in het vroege voorjaar met het planten begint, zullen ze in de zomer goed gepositioneerd zijn om sterk te staan.

Bodemomstandigheden

Dit zijn stevige bomen die kunnen overleven in verschillende bodemomstandigheden. De belangrijkste zorg is drainage. Als de grond niet goed wegloopt, krijgt onze sinaasappelboom het moeilijk. Voor optimale omstandigheden plant je uw sinaasappelboom in een mengsel van klei, organisch materiaal en zand. Vervolgens wilt je het gebied testen met behulp van de “één voor één” -regel.

Verzadig de grond totdat je 2 cm stilstaand water op het grondoppervlak hebt. Dat water zou na een uur moeten worden opgenomen in de grond. Als dit niet het geval is, weet je dat je de voorwaarden moet wijzigen. Waarschijnlijk helpt het toevoegen van meer zand.

Planten

Als het tijd is om je boom te planten, kijk dan eens naar de kluit. Het gat dat je graaft, moet twee keer de diameter van de kluit hebben. Hierdoor kan het zich verspreiden en bloeien.

Wat betreft diepte, de bovenkant van de kluit moet 2 cm boven uw bovengrond blijven, omdat deze zich in de grond nestelt zodra deze zich heeft gevestigd.

Plant je meerdere bomen? Als ze een standaardformaat hebben, plaats ze dan ergens tussen 3,5 en 8 m uit elkaar. Als je in dwergbomen hebt geïnvesteerd, hebben ze maar 2 tot 3 m tussenruimte nodig.