Ben jij op zoek naar informatie over werk in de toekomst? Wil je weten hoe technologische ontwikkelingen hier een rol in gaat spelen? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Hier kan je namelijk meer leren over de evolutie van werken en hoe dit aan het veranderen is door technologische innovaties. Het zit namelijk zit dat veel mensen begonnen met hun eerste baantje in een supermarkt als vakkenvuller. Een voorbeeld dat dit langzaam aan het verdwijnen is, komt door de introductie van een medewerker-vrije supermarkt in Amsterdam. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Supermarkten zonder menselijke medewerkers

Tegenwoordig zijn er ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat medewerkers in supermarkten overbodig maakt. Er worden namelijk robots gebruikt, die de werkzaamheden uitvoeren van vakkenvullers. Het is sinds een langere tijd al mogelijk om zelfstandig af te rekenen. Nu is het dus ook mogelijk om robots je boodschappen te laten doen. Voor supermarkten is het natuurlijk winstgevender om robots te gebruiken in plaats van mensen, omdat deze niet ziek worden en constanter zijn. Om deze reden is het zaak om deze technologische ontwikkeling in de gaten te houden.

Logistiek

In de logistiek is het ook opvallend te noemen dat er veel automatisering plaatsvindt. Dit komt door het feit dat er sinds de industriële revolutie dit soort zaken al in gang werden gezet. Nu vindt er een nieuw tijdperk plaats, waarin deze technologische ontwikkeling verder wordt geduwd. Hierdoor is het voor bedrijven die magazijnen hebben om mankracht te vervangen door machines en robots. Net zoals met supermarkten is het mogelijk dat mensen volledig worden vervangen door robots. Het is een kwestie van afwachten waar de maatschappij zal staan in de komende jaren, maar het vooruitzicht is veelbelovend op het gebied van Vastejob.